Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 30 noiembrie 2011

2 zile la un paharel de vorba.

          Week end-ul acesta chisinauienii si nu doar ei, dar si in intreaga tara am sarbatorit Ziua Nationala a Vinului. Eu impreuna cu 2 colege de breasla am mers la acest eveniment  festiv. Si mare ne-a fost mirarea sa vedem prezenti mai toti oamenii care stau “in fruntea statului”, care dupa startul official al sarbatorii au incins o hora si apoi au dat buzna pe la standurile producatorilor de vinuri.
         Si ca sa nu treaca neobservata o batrinica s-a oferit sa-l fereasca de ce le rele pe  Vlad Filat, caruia ia explicat ce se intimpla cu minta rece si cu busuiocul.
         Am decis sa-i lasam pe scumpii nostril politicieni, caci oricum toata presa e cu ochii pe ei, sa inchine un tulburel, iar noi mergem mai departe ca sa degustam si noi din placerile reginei toamne, insa incercarea e cu ghinion caci domnul de la stand refuza sa ma deserveasca  deoarece credea ca sunt prea mica, insa totul sa finisat cu bine cind am scos buletinul de identitate si i-am aratat anul de nastere, cred ca acel  vin a meritat toate eforturile mele de a demonstra ca de fapt nu am 15 ani cum presupunea domnul, dar 20.
         Toti doritorii au  ocazia sa guste din vinurile expuse, sa procure frigarui, mici si placinte. Cei drept preturile te fac sa viri mina adinc in buzunar si sa achiti sume deloc mici  O suta de grame de frigarui costa 35 de lei, o portie ajungind la 80-90 de lei, un cirnacior costa 35 de lei, iar doi mici – 34 lei. Oricum, la tarabele cu gratare se formeaza cozi de vizitatori care asteapta si cite jumatate de ora o portie de frigarui.
        Lasam sarbatoarea cu bine si pornim incet spre casa , prin inaduseala de afar ace ne sufoca deja am obosit.

        A doua zi din cauza ploii abundente la Moldexpo e pustiu, frigul a lasat comerciantii fara clienti, doar una dintre tarabe e mai aglomerata, acolo unde  ministrul agriculturii si cel al justitiei, gateau si imparteau bucatele gratis.
08.10.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu