Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 30 noiembrie 2011

Ca la hram.

           E seara, desi este deja intuneric si e frig de crapa pietrele, nimic nu-I incurca pe locuitorii capitalei sa misune pe toate strazile orasului , care cu masina, care pe joss au pasageri ai transportului public. Destinatia principala  Piata Marii Adunari Nationale, si baieti si fete, doamne si domni si copii mici, toti au  venit in centul capitalei pentru un concert de zile mari in stil moldovenesc si nu prea, daca luam in considerare  prezenta oaspetilor de peste Prut. Care cinta in toate limbile pamintului numai in romana, nu.
            Dar cu toata imbulzeala din jurul scenei si cu dansatorii nostril infocati de muzica populara care formau cite o hora pe ici colo. Pe marginea strazii stau in sir tarabe care mai de care pline cu bunatati, numai bune de luata o cina copioasa in aer liber in centrul orasului.
           Sfiriie mititeii pe gratar, curge Berea in halba, lume care mai de care sta in jurul meselor la un paharel  de vorba: “Hai noroc!”, “iaca bine ca ne-am intilnit, caci chiar imi era dor!”, “Sa traiti!”, “Sa fim sanatosi”, si tot asa, isi urau ai nostril moldoveni la hramul orasului.
            In contrast cu “bunica bate toba” de pe scena, pe undeva prin Gradina Publica un grup de oameni  de culoare cintau  in limba lor  ceva de pe alte meleaguri  si se veseleau in stilul lor.
            Si tot colindind asa prin multime  am inghetat de frig de nu-mi mai simt degetele de la miini , intr-un sfirsit am ajuns la un loc caldut, nu am intrat in nici o incapere, sunt tot afara , as putea sa spune ca este un foc de tabara care se stinge, se aprinde, se stinge si se aprinde, dar de fapt este un balon urias care pentru a nu se dezumfla are nevoie din cind in cind de aer cald, iar focul se stinge, se aprinde, se stinge si se aprinde, e caldut.
             Concertul e deja pe sfirsite, toti se grabesc sa ajunga acasa care cu transportul public, care pe jos, dare u cu masina, pina am ajuns la ea deja lumea a si plecat, mai facem o tura prin centru, iar pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfint numai gunoaie peste gunoaie, cei cu tarabele si o droaia de politisti adunati gramada probabil pentru a li se ordona noi instructiuni.
              Orasul s-a linistit, toti au plecat la culcare.
14.10.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu