Faceți căutări pe acest blog

joi, 8 decembrie 2011

In Piata Marii Adunari Nationale exact ca la piata centrala.

              Este deja noapte afara, orasul sa linistit, traficul a incetinit, cei drept doar in suburbiile orasului, frigul isi tot face loc printre haine si incearca sa ajunga la piele, dar deocamdata nu are nici o sansa deoarece ma tot urc si cobor ba din microbus ba din troleibus. E seara si e liniste, iar felinarele clipesc pe marginea strazii si calatori sunt din ce in ce mai putini.
             Ajung in centru iar acolo desigur forfota mare si ambuteiaj la un colt de strada, era pur si simplu imposibil de evitat acea jumatate de ora de stat in trafic, mai ales ca ne aflam deja pe bulevardul central iar pe de o parte era impinzit de politisti la fiecare jumate de metru cite unul, iar pe cealalta parte masini cit vezi cu ochii. La statie, imbulzeala, foarte multi doritori sa plece deja acasa.
           Imi fac loc cu greu printre trecatori, dar astazi  este ziua in care va fi inaugurata aprinderea luminilor cu ocazia sarbatorilor de iarna, mai exact  1 dececebrie, potrivit lui Dorin Chirtoaca, primarul capitalei, in aceasta zi majoritatea capitalelor europene, fac acelasi lucru ca si noi.
           Desi initial s-a spus ca aprinderea respectivelor lumini va fi inaugurata la ora 20:00 desigur ca sa incalcat promisiunea poate ca lumea era grabita si deja nu mai avea rabdare si acestea au fost aprinse la ora 19:35, si astfel orasul a devenit unul de  poveste, cu mii de luminite aprinse, e o adevarata placere sa vezi o astfel de frumusete, dupa cum scriia si Diana, o colega de a mea pe una din retelele de socializare "Mi-e draga sa stau in ambuteiaj la cat e de frumos orasul cu luminite....", Si pomul de craciun reprezinta o adevarata feerie, ce-i drept este mult mai simplu decorat decit cel de anul trecut insa noaptea face furori, toata lumea prezenta a ramas incintata si multumita.
            In piata sunt instalate 2 scene una mica si una mare, care desigur creeaza confuzii, pentru inceput evenimentul a inceput pe scena mica, pe care au fost prezenti mici interpreti si dansatori de muzica populara, iar printre ei si primarul capitalei prezent cu un discurs.
            Mare a fost nedumerirea oamenilor cind instantaneu pe scena cea mare a inceput sa cinte muzica peste cea de pe scena mica iar Dorin Chirtoaca incerca sa potoleasca sunetul provenit, dar in zadar, deci PMAN sa dovedit a fi pentru citeva clipe piata centrala, iar Chirtoaca clientul nemultumit de vinzator, esuata a fost si convorbirea telefonica dintre primarul capitalei si cel al Alba- Iuliei, care incerca sa se faca publica, spectatorii priveau uimiti in jur si habar nu aveau incotro sa o apuce, in scurt timp spectacolul de pe scena mica s-a sfirsit si toata lumea a pornit inspre asta mare. Aici a fost organizat un concert cu ocazia lansarii pe piata a Radio "Chisinau", Cu invitati speciali din Romania, si din tara.
            Iar pentruca este din ce in ce mai frig am hotarit sa merg spre casa caci se facea deja si tirziu, imi pun castile in urechi, ca sa ascult o altfel de muzica decit cea prezenta in piata, dau volumul la maxim, razbat cu greu prin multime si ma indepartez in linistea asurzitoare a orasului si apoi in afara lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu